Herstelcoach
Een ongeluk is een heftige gebeurtenis met vaak een flinke emotionele en sociale impact. Vanzelfsprekend is het van belang dat er een rechtvaardige financiële vergoeding komt, maar je wil ook weer plezier in het leven hebben en je emotionele bankrekening aanvullen. Om wat je hebt meegemaakt zo goed mogelijk te kunnen verwerken, is herstelcoaching ontwikkeld.
Scroll
“Een herstelcoach helpt je om het leven weer waardevol te vinden en zelfredzaam te zijn en zorgt daardoor voor een versnelling in jouw hersteltraject"
De impact van een ongeluk gaat vaak verder dan alleen de lichamelijke klachten. In de praktijk zien we dat er veel emoties bij komen kijken, waar niet altijd aandacht voor is. Ook blijft soms onderbelicht dat een betrokkene na een ongeval zijn sociale leven niet meer kan oppakken als voorheen. Soms zijn er zorgen om de gezondheid, frustratie omdat het herstel uitblijft, boosheid op de dader of verdriet omdat het leven niet meer is zoals voor het ongeval. Al deze emoties kunnen een negatieve impact hebben op het herstel en daardoor het traject vertragen.
Heb jij behoefte om uit de vicieuze cirkel van negatieve emoties te komen? Wij helpen je graag. Deze begeleiding loopt parallel aan het medisch traject dat door jouw behandelend artsen is opgestart.
Herstelversnellers •
Herstelversnellers •
Herstelversnellers •
Herstelversnellers •
Herstelversnellers •
Herstelversnellers •
Herstelversnellers •
Afspraak inplannen
Wil jij een afspraak met een van onze herstelcoaches inplannen? Klik op onderstaande button om je gegevens achter te laten.
Heb je nog vragen? Dan kan je ons bereiken op herstelversnellers@debureaus.nl of telefonisch via 030 – 204 10 40.
Niet-objectiveerbaar letsel en herstelcoaching
Wij weten uit ervaring dat het inzetten van een herstelcoach in veel gevallen leidt tot een snel en goed herstel. Bij niet-objectiveerbaar letsel heeft de betrokkene klachten, maar deze klachten zijn medisch gezien niet aantoonbaar. Een whiplash is daar een goed voorbeeld van. Artsen vinden het dan moeilijk om betrokkenen te helpen en daardoor hebben veel betrokkenen het gevoel dat zij er alleen voor staan. Niet objectiveerbare klachten kunnen leiden tot veel discussie en deze discussies leiden vaak weer tot vertraging in het herstel. Wij denken, en weten, dat het anders kan en dat met een beetje ondersteuning in dit soort gevallen vaak een snel en goed herstel kan worden bereikt.
Herstelcoach worden?
Voel je je als professional* aangesproken door de aanpak van een herstelcoach en wil je herstelcoach worden? Kijk dan eens naar de Opleiding Herstelcoach van Letsel Opleidingen. Deze SNRO-geaccrediteerde opleiding op Hbo-niveau leert je alles over de inhoud van het vak en de specifieke vaardigheden die een herstelcoach moet beheersen. Meer weten?
*Managers, leidinggevenden, letselschadeadvocaten, schadebehandelaars, schade-experts, arbeidsdeskundigen, loopbaanadviseurs, coaches, fysiotherapeuten, klachtfunctionarissen, medisch adviseurs, ergotherapeuten.
Wil jij aan de slag met een herstelcoach?
Als je denkt dat jij baat hebt bij begeleiding door een herstelcoach, overleg dan met je belangenbehartiger of verzekeraar. Als jij denkt dat je hierdoor sneller zult herstellen, heb je in principe recht op een herstelcoach. Vaak zijn het de belangenbehartigers en de verzekeraars die een herstelcoach aanbieden aan een betrokkene, maar je kunt er ook zelf om vragen.