DIRECT CONTACT? BEL: 030 204 10 00
MENU

Medische Aansprakelijkheid

Scroll

Wat is medische aansprakelijkheid?

Medische Aansprakelijkheid, Als je letsel hebt opgelopen door een medische fout, dan kun je hiervoor de medicus  “medisch aansprakelijk” stellen. De medische aansprakelijkheid moet eerst worden aangetoond voordat je een letselschadevergoeding kunt eisen. De belangenbehartiger, verzekeraar of rechtsbijstandsverzekeraar helpt meestal hierbij. Bij de Bureaus kunnen wij de belangenbehartiger, verzekeraar of rechtsbijstandsverzekeraar ondersteunen en een medisch advies opstellen.

Ben je een belangenbehartiger, verzekeraar of rechtsbijstandsverzekeraar en wil je graag dat Willem Hustinx jouw medisch dossier in behandeling neemt? Neem dan contact op met onze medische afdeling, te bereiken op het telefoonnummer 030-2041040.

Het wettelijke ‘recept’ voor aansprakelijkheid

1. De medicus had als een redelijk bekwame of redelijk handelende arts de schade kunnen voorkomen of kunnen verminderen.
2. Er moet daadwerkelijk schade zijn geleden.
3. De betrokkene heeft bewijsplicht en aan kunnen tonen dat de schade is ontstaan door onzorgvuldig handelen.
4. De medicus heeft de plicht om de zaak op te helderen. Het bewijsmateriaal moet door betrokkene worden aangeleverd.

Medisch advies bij medische aansprakelijkheid

Als het gaat om de vraag of een medicus heeft gehandeld volgens de professionele standaard maken wij bij de Bureaus gebruik van een andere vorm van beoordeling. Het beoordeling traject van de Bureaus kent 2 fases:

Fase 1: Beoordeling of er een fout is gemaakt.
Fase 2: 
Beoordeling of er door die fout ook letselschade is ontstaan.

Voor fase 1 is specialistische kennis noodzakelijk en daarom is het nodig dat de medisch adviseur een goed netwerk van specialisten heeft, die bereid zijn om als consulent op te treden. Onze medisch adviseur bij de Bureaus, Willem Hustinx heeft ruime ervaring in het beoordelen van medische aansprakelijkheid dossiers en beschikt over een uitgebreid netwerk van medici. In fase 2 wordt het dossier overgedragen aan een partijdeskundige medisch adviseur.